Ingyenes német tesztek és alapszintű nyelvtani oktatás:  Ingyenes német tesztek >> 

Gyakori kérdések

Tényleg ingyenes, miért ingyenes?
Nyelvvizsgára készülök és honlapkészítéssel foglalkozok. Fizikai könyv és ceruza/toll (sajnos) évente kb. kétszer van a kezemben. Adja magát tehát a dolog, hogy a tananyagomat is online készítem el - akkor meg miért ne tanulhatna belőle más is? Plusz ha tudom, hogy te is várod a következő anyagot, nekem is nagyobb motivációm van haladni a német nyelvvel. Röviden tehát, nem vagyok nyelvtanár, nincs semmiféle termék vagy szolgálatás, amit ezzel kapcsolatban el tudnék adni.

Hibátlanok a tananyagok a honlapon?
Sajnos nincs 100%-os pontosság sehol a világon. Általában 3-4 írott könyvvel kezdtem a tanulást, de azokban is voltak egymásnak ellentmondó, tehát néhol hibás dolgok. Pl. ragozási hiba, vagy rossz volt főnév neme, többes száma, stb. Azt gondolom, hogy a honlap anyagai átlagosan kb. 98%-os pontosságúak. Az oktatóvideók pedig 99,9%-ban pontosak, de az anyanyelvi tanár is hibázhat.:) Kérlek, írd meg, ha hibát találtál valahol!

Miért vannak reklámok az oldalon?
A tárhely, a domain és a honlap egyes szoftverei fizetősek. Ezen kívül anyanyelvi tanárnak fizetek néha a lektorálásért és a helyes kiejtés gyakorlása érdekében (így készülnek az oktatóvideók). Tehát nekem fizetnem kell azért, ami neked ingyenes.:) Persze magam miatt egyébként is kifizetném, viszont ha vannak hirdetők és elég sok látogató, akkor a saját kiadásaim egy része megtérülhet.

Kérlek, soha ne kattints hirdetésre azzal a szándékkal, hogy nekem ezzel segíteni szeretnél, mert ha ezt a hirdetők manipulációnak tekintik, akkor kizárnak a hirdetési rendszerből vagy fel is jelenthetnek. Ez akár a honlap teljes törléséhez is vezethet. Csak akkor kattints egy-egy hirdetésre, ha valóban érdekel a dolog! Ha segíteni szeretnél, akkor lájkold, oszd meg azokat az aloldalakat, amelyiket hasznosnak találtad! Köszi:)

Másolhatóak a honlap anyagai, bárhol kirakhatók a neten?
Minden tananyagot lemásolhatsz szabadon a saját eszközeidre letöltve, de ezeket ne add tovább másoknak, hanem küldd el neki a honlap címét. (Lásd fentiek! Ha lesz látogató, csökken a mínuszom és újabb profi hanganyagokat tudok csináltatni. Mindenkinek ez a jó.) A YouTube-on lévő videók szabályosan beágyazhatóak bárhol, a honlapot pedig bárhol belinkelheted. A letöltött PDF-eket változtatás nélkül bárkinek átküldheted, mert annak a fejlécében ott van a honlapra mutató link.

Mennyi német oktatóanyag lesz kint összesen, mikor kerül ki újabb lecke?
Még nem tudom, hová vezet ez az egész, de szeretném a következő hónapokban feldolgozni a teljes német nyelvtant és 8-10.000 szót témakörökbe gyűjteni. A felsőfokú nyelvvizsgára való felkészülés nem célom, nekem egyelőre nincs rá szükségem.